Corona virus (covid-19)De huidige situatie omtrent het Coronavirus m.b.t. uw campingvakantie

De ontwikkelingen en adviezen volgde de laatste tijd elkaar zeer snel op. Wij begrijpen dat u vragen heeft over uw komende vakantie en u kunt zich vast voorstellen dat het op dit moment heel druk is bij onze reserveringsafdeling. Indien van belang nemen op volgorde van aankomstdatum contact met u op. Hieronder kunt u antwoorden vinden op de meest gestelde vragen op dit moment. Bedankt voor uw begrip!


We begrijpen uiteraard dat u op basis van afgelopen berichtgevingen vragen en zorgen heeft over uw vakantie. Het is lastig om een inschatting te maken hoe de situatie is ten tijde van uw aankomstdatum. 

Voor alle landen geldt: als er door het ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies (code rood) is afgegeven, en dit advies blijft gelden tot twee weken voor aanvang van uw vakantie, dan nemen wij contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. Dit geldt tevens voor code oranje.


Voucher

Wordt uw reis door ons geannuleerd omdat uw camping als gevolg van de coronacrisis niet kan openen, dan ontvangt u een voucher voor de betaalde reissom waarmee een vervangende reis op een later tijdstip geboekt kan worden. Met de voucher kunt u binnen één jaar na het moment van uitgifte een nieuwe reservering maken. Deze vakantie dient in 2020 of 2021 plaats te vinden en u heeft keuze binnen ons programma. De exacte voorwaarden vindt u terug op de voucher zelf. Wij nemen op volgorde van aankomstdatum contact met u op over de wijze waarop de voucher ter beschikking wordt gesteld. U hoeft dus géén contact met ons op te nemen. De gehele reisbranche ondersteunt deze oplossing.


Geld terugkrijgen in plaats van een voucher

Wij kunnen ons voorstellen dat uw voorkeur uitgaat naar teruggave van uw betaalde reissom. Deze uitzonderlijke situatie vraagt echter om uitzonderlijke maatregelen. Wij hebben gekozen voor deze oplossing, die ondersteund wordt door de gehele branche. Omdat er sprake is van overmacht en de oorzaak buiten onze invloedssfeer ligt kunt u geen aanspraak maken op een verdere schadevergoeding.


In de zomer of later op vakantie

Deze zomer is het overal nog niet even duidelijk hoe deze verlopen gaat en het is lastig om een inschatting te maken hoe de situatie is ten tijde van uw aankomstdatum. Hiervoor moeten wij toegespeelde informatie van overheidsinstanties afwachten. Wij adviseren u uw boeking gewoon aan te houden. U dient in dat geval ook de restantbetaling te voldoen. Mocht blijken dat, na het voldoen van uw restantbetaling, de camping toch moet sluiten, dan krijgt u van ons een Voucher voor de totale reissom. 


Geheel of restantbedrag van mijn vakantie betalen

Wij begrijpen dat u wellicht onzeker bent of uw aanstaande vakantie wel doorgaat. Als de restantbetaling voldaan moet worden, vragen we u deze toch te voldoen. Het (op tijd) betalen van de reissom staat los van het eventueel niet doorgaan van uw vakantie. Indien u niet tijdig betaalt, annuleren wij uw vakantie en kunt u sowieso niet op reis. Wij berekenen de geldende annuleringskosten altijd door aan de klant, dit bedrag kan hoger zijn dan de eventuele aanbetaling. U heeft dan nog een restschuld bij ons met een wettelijke betalingsverplichting.

Wanneer uw vakantie als gevolg van de coronacrisis geannuleerd wordt, nemen we contact met u op. U ontvangt van ons een voucher ter waarde van het door u betaalde bedrag (zie hierboven onder 'Voucher'). U bent dus niet zomaar uw betaalde reissom kwijt. Indien we door het uitblijven van betaling over moeten gaan tot annuleren draagt u zelf de annuleringskosten. Het is daarom wel van belang om de restantbetaling – ondanks de onzekerheid – te voldoen.


Annuleringsregeling/verzekering
De annuleringsregeling biedt geen dekking als u uw reis annuleert vanwege het coronavirus. Heeft u elders een verzekering? Bekijk dan de voorwaarden van uw verzekeringsmaatschappij, misschien biedt uw verzekering wel dekking voor deze omstandigheden.

Voorzichtig vooruitblikken
Op dit moment kunnen de meeste vakanties gewoon plaats vinden met de lokale overheidsmaatregelen in acht genomen. Er zijn helaas ook een paar uitzonderingen, wij zullen de gasten hierover tijdig informeren. Het gaat hierbij om de locaties Les Etangs Fleuris, Port l'Epine, La Ferme du Latois en Les 3 Cantons.


Het nieuwe 'normaal' in kamperen

Wij zullen u gepast informeren over uw specifieke locatie, accommodatie, vakantieland etc. over hoe we met z'n allen samen veilig kunnen kamperen, m.b.t. inchecken, afstand enz.

Wilt u een nieuwe boeking maken en weet u niet precies wat u verwachten kunt, dan kunnen wij u hierover op voorhand informeren.


Laatste update: 4 augustus 2020, 15:30 uur

Koko Holidays, de leukste kampeervakanties voor iedereen!