Tolwegen richting uw vakantiebestemming

 

Het kan zijn dat u op de route richting uw vakantie bestemming tolwegen tegen komt. Door heel Frankrijk bevinden zich diverse tolwegen (Péage) waarvoor een bedrag betaald moet worden om hier gebruik van te maken. Het is belangrijk hier rekening mee te houden, er zitten namelijk ook duurdere tolwegen bij die € 20,- en soms zelfs hoger zijn. De prijs is afhankelijk van de lengte van de tolweg. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om de tolwegen te vermijden door uw route aan te passen, hiermee rijdt u soms niet eens om.


Bij de tolpoortjes kan het erg druk zijn, zeker tijdens de vakantieperiodes. Om een snellere doorgang te hebben kunt u het beste gebruik maken van uw creditcard. Mocht u geen creditcard hebben dan kunt u bij de ANWB ook een tolbadge aanvragen speciaal voor tolwegen, zo kunt u toch gebruik maken van de snellere doorgang voor creditkaarten en wegabbonementen.


Om uw route uitgebreid te plannen met de bijbehoorde tolwegen en de prijzen hiervan of eventueel het vermijden van tolwegen (ook de afweging van de kosten voor het omrijden en de tolbetaling) kunt u hier terecht.

 

Koko Holidays, de leukste kampeervakanties voor iedereen!