Tolwegen richting uw vakantiebestemming


Wie al eens vaker in Frankrijk met de auto is geweest zal ongetwijfeld de tolwegen wel kennen. Voor degene die voor de eerste keer naar Frankrijk gaan rijden zullen wij hieronder wat meer informatie geven over de tolwegen ofwel 'Péages'.


Het kan zijn dat u op de route richting uw vakantie bestemming tolwegen tegen komt. Door heel Frankrijk bevinden zich diverse tolwegen (Péage) waarvoor een bedrag betaald moet worden om hiervan gebruik te maken. Het is belangrijk hier rekening mee te houden, er zitten namelijk ook duurdere tolwegen bij die € 30,- of soms zelfs hoger bedrag dan dat zijn. De prijs is afhankelijk van o.a. de lengte van de tolweg. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om de tolwegen te vermijden (via de Route Nationale) door uw route aan te passen, hiermee rijdt u soms niet eens om, maar vaak duurt het dan wel wat langer omdat de maximum snelheid lager ligt en/of de banen smaller zijn of door dorpjes en stadjes voeren. Ook kunt u hier bijv. te maken krijgen met langzaam verkeer als agrarische voertuigen.


Bij de tolpoortjes kan het erg druk zijn, zeker tijdens de vakantieperiodes. Om een snellere doorgang te hebben kunt u het beste gebruik maken van uw creditcard. (Sommige andere internationale kaarten worden ook geaccepteerd, als bijv. tankpassen, DKV etc.). Mocht u geen creditcard hebben dan kunt u bij de ANWB ook een tolbadge aanvragen speciaal voor de tolwegen, zo kunt u toch gebruik maken van de snellere doorgang voor creditkaarten en wegabonnementen.


Om uw route uitgebreid te plannen met de bij behoorde tolwegen inclusief de prijzen hiervan of eventueel voor het vermijden van tolwegen (ook de afweging van de kosten voor het omrijden tegenover de tolbetaling) kunt u hier terecht.


Mocht u vragen hebben over de tolwegen, dan helpen wij u hier graag verder bij.

Koko Holidays, de leukste kampeervakanties voor iedereen!